• Afmelden of overschrijven? Regel het voor 15 juni!

31 mei 2024
  • Het einde van seizoen 2023/2024 is in zicht en de eerste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn gestart. Daarmee komt ook de jaarlijkse deadline voor het overschrijven naar onze of een andere vereniging of het opzeggen van het lidmaatschap snel dichterbij. Net als in voorgaande jaren ligt de deadline op 15 juni. S.V. Lopik drukt iedereen op het hart om een eventuele overschrijving zo snel mogelijk, maar uiterlijk 15 juni 2024 te melden bij de ledenadministratie.

Beëindiging lidmaatschap
    Als je je lidmaatschap bij S.V. Lopik voor het volgende seizoen 2024/2025 wilt opzeggen, dan moet je dit voor zaterdag 15 juni aan de ledenadministratie doorgegeven. Dit kan door een e-mail te sturen naar ledenadministratie@svlopik.nl.

Overschrijving
    Spelers die volgend seizoen bij een andere vereniging in de categorie A willen spelen of bij S.V. Lopik willen komen voetballen, moeten hiervoor een overschrijving aanvragen. Dit geldt ook voor spelers die de afgelopen drie jaar hebben gevoetbald en inmiddels zijn afgemeld bij hun oude vereniging. De deadline voor de nationale overschrijvingen ligt op 15 juni, 23.59 uur. De verzoeken tot overschrijving worden verleend per 1 juli.

Bij het proces van overschrijven is er een rol weggelegd voor zowel de speler/speelster als voor de betrokken verenigingen.

Spelers
    Wil je het volgende seizoen bij een andere club gaan spelen? Of heb je in de afgelopen drie jaar gevoetbald, maar ben je inmiddels afgemeld bij je oude vereniging? Dan heb je een overschrijving nodig. Hieronder staan de stappen die je als speler moet volgen:

• Je meldt je uiterlijk 15 juni aan bij de nieuwe vereniging. De nieuwe vereniging heeft hiervoor jouw KNVB-relatiecode nodig. Deze relatiecode is te vinden op de digitale spelerspas in de Wedstrijdzaken-app of op te vragen bij de te verlaten vereniging. Met de relatiecode kan de nieuwe vereniging het verzoek tot overschrijving aanvragen.
    • Je meldt uiterlijk 15 juni bij je huidige vereniging dat je naar een andere vereniging gaat. Voorwaarde is wel dat je aan alle financiële verplichtingen (contributie en eventueel openstaande boetes) ten opzichte van de te verlaten vereniging hebt voldaan.
    • Verenigingen zijn al druk bezig met de indelingen voor het volgend seizoen en vragen daarom leden die naar een andere vereniging gaan, tijdig het lidmaatschap op te zeggen. Deze afmelddatum kan (ruim) vóór de overschrijvingsdeadline liggen. Door het tijdig opzeggen voorkom je een contributieverplichting voor het nieuwe seizoen (en een financiële blokkade) bij de te verlaten vereniging.
    • De nieuwe vereniging verwerkt de aanmelding in Sportlink Club. Ook dit dient uiterlijk 15 juni te gebeuren.

In de Voetbal.nl app of in de Wedstrijdzaken-app kun je de status van je overschrijving volgen.

Verenigingen

• Wanneer de nieuwe vereniging de aanmelding van de speler ontvangt, inclusief de KNVB-relatiecode, kan de overschrijving worden aangevraagd via Sportlink Club.
    • De vereniging waarvan de speler vertrekt, wordt geadviseerd de speler niet af te melden. De afmelding gebeurt namelijk automatisch in Sportlink Club, zodra de speler wordt overgeschreven. Door het niet afmelden wordt voorkomen dat spelers niet meer voor de te verlaten vereniging kunnen uitkomen in (na)competitiewedstrijden. Want als de speler wordt afgemeld, is dit niet meer mogelijk.
    • Als de overschrijving op correcte wijze is aangevraagd verschijnt in Sportlink Club altijd de melding: 'Er is een overschrijvingsverzoek aanwezig'. Bij het zien van deze melding in het tabblad 'Persoon' worden de KNVB en de oude vereniging automatisch op de hoogte gebracht van de overschrijvingsaanvraag.
    • Als de melding niet verschijnt, check dan of de spelactiviteit is ingevuld (eveneens voor het verstrijken van de deadline). Pas daarna komt de overschrijving tot stand.
    • De KNVB verwerkt de overschrijvingsaanvragen per 1 juli.
    • Bij twijfel of de nieuwe speler in het nieuwe seizoen in categorie A gaat uitkomen (al is het maar als invaller), wordt geadviseerd toch op tijd de overschrijving aan te vragen in Sportlink Club.