• De KNVB heeft vandaag - nadat het kabinet dinsdag de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde - aangegeven dat in ieder geval de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet worden hervat. 

    Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.

    De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode, waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 15 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

    De KNVB organiseert nu voor de genoemde teams de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.