• Het bestuur van S.V. Lopik verzoekt haar leden, ouders van jeugdleden en alle bezoekers aan het sportpark van S.V. Lopik het onderstaande aandachtig door te nemen. Als we ons allemaal aan de richtlijnen houden, dan beperken we de kans op besmetting en krijgen we de verspreiding van het coronavirus onder controle.

Het kabinet heeft dinsdagavond 23 februari aangekondigd dat de huidige lockdown, die geldt in Nederland om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, in ieder geval wordt verlengd tot en met 15 maart. De huidige maatregelen die gelden voor het voetbal worden hiermee automatisch ook verlengd tot deze datum. Daarnaast geldt van 21:00u ’s avonds tot en met 4:30u ’s ochtends een avondklok. Deze avondklok blijft tot ten minste maandag 15 maart 4:30u van kracht. Een versoepeling van de maatregelen voor de sport is dat de overheid vanaf 3 maart toestaat dat spelers tot 27 jaar weer samen buiten mogen sporten. De verlenging van de lockdown betekent voor het voetbal verder op hoofdlijnen het volgende:

- Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
    - Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
    - Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
    - Bij trainingen is er alleen toegang voor spelers, trainers/leiders en noodzakelijke vrijwilligers.
    - Ouders brengen hun kinderen tot aan het toegangshek en gaan daarna weer weg.
    - De kantine en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
    - Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
    - De materiaalruimte bij het trainingsveld kan slechts door één persoon tegelijk worden betreden.

Wij doen een dringend beroep op alle leden en vrijwilligers om zich hieraan te houden.

Houd je aan alle veiligheids- en hygiëneregels!
    - Was je handen voor en na de training.
    - Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
    - Schud geen handen.
    - Houd 1,5 meter afstand.
    - Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
    - Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38° C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
    - Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19).

Bestuur S.V. Lopik

Protocol verantwoord sporten bij S.V. Lopik