• Geschiedenis

De start van de vereniging
    Na de eerste ledenvergadering op 13 juni 1953 werd besloten tot het oprichten van ‘Voetbalvereniging Lopik’. Het eerste jaar speelde Lopik met twee elftallen op het land van boer Faaij in Cabauw. Kleedkamers waren er toen nog niet. En water om te wassen haalde men uit de Wetering. Vanaf seizoen 1954/1955 kon er in Lopik gevoetbald worden, omdat inmiddels het hoofdveld (huidige veld 2) was aangelegd door Heidemij. Op 23 oktober 1954 was het zover en werd op het nieuwe veld een openingswedstrijd gespeeld tegen Bunnik.

Van V.V. Lopik naar S.V. Lopik
    Op maandag 12 september 1972 werd een contactavond gehouden, waarvoor een groot gedeelte van het bedrijfsleven was uitgenodigd. Doel van deze avond was namelijk geldelijke steun te verkrijgen voor de bouw van zes kleedkamers en voor het plaatsen van verlichting. De beschermheren van V.V. Lopik, de heren J.C.W. Kouwen en J. van Leeuwen, brachten echter voor het bestuur een geheel nieuw aspect naar voren. Zij zagen de accommodatie in een groter verband. Bovendien was hun steun niet alleen gericht op de voetbalvereniging. Naast de bouw van de kleedkamers was het wenselijk in fase 2 een groot centraal gelegen clubhuis op te richten voor overige takken van sport, zoals tafeltennis, biljarten, dammen en judo.   In het verlengde hiervan kwam er een statutenwijziging en werd ‘Voetbalvereniging Lopik’ gewijzigd in ‘Sportvereniging Lopik’. Op vrijdag 16 augustus 1974 werd op het gemeentelijk sportterrein de nieuwe kleedaccommodatie van S.V. Lopik in gebruik genomen.

Vanaf de start is S.V. Lopik een zaterdagvereniging en op dit moment beschikt S.V. Lopik  over drie velden, een pupillenveld en een trainingsveld. In totaal heeft de vereniging nu 360 leden. S.V. Lopik is ingedeeld in district West 1 van de KNVB en neemt in competitieverband deel met zeven seniorenteams en 11 jeugdteams.