• Dit jaar vertrok S.V. Lopik 1 naar de Portugese hoofdstad Lissabon om zich daar voor te bereiden op de tweede seizoenshelft van het seizoen. Vrijdagochtend is het team in de kantine ontvangen door Franka met koffie en een broodje, waarna spelers en staf vertrokken naar Eindhoven. Na een vlucht van bijna 3 uur werd voet gezet op Portugese bodem. De vrijdagavond stond, na een hapje eten, in het teken van een teambespreking en een quiz.

Zaterdagochtend was iedereen alweer vroeg uit de veren voor een fietstour. Twee enthousiaste gidsen vertelden over de geschiedenis en cultuur van Lissabon. Het heuvelachtige landschap van Lissabon, samen met de weersomstandigheden, maakten de fietstour een hele opgave.

‘s Middags vertrok het team per bus naar het Estadio da Luz, waar een oefenwedstrijd tegen 3e klasser V.V. IJmuiden op het programma stond. Na een lastig begin, waarin IJmuiden via een strafschop op een 1-0 voorsprong kwam, draaide Lopik de wedstrijd in de tweede helft om. Twee goals van David zorgde ervoor dat Lopik als winnaar van het veld stapte.

Na een gezellige zaterdagavond werden op zondagochtend de voetbalschoenen ingeruild voor een padelracket. Waar in Nederland padel momenteel steeds populairder wordt, is het in Portugal al één van de grootste sporten. Jordy en Melvin werden na een spannende finale winnaars van het toernooi. ‘s Middags vond er een rondleiding in het Estadio da Luz, het gigantische stadion van Benfica, plaats.

Maandag werd er in de loop van de middag weer aanstalten gemaakt voor de terugreis naar Lopik. Rond 20:00 uur landde het vliegtuig weer veilig op Eindhoven Airport. Via deze weg dankt S.V. Lopik 1 de de Businessclub leden en alle individuele spelersponsoren die het trainingskamp mede mogelijk hebben gemaakt.

Ondanks de tegenvallende resultaten in de eerste seizoenshelft is er vertrouwen dat S.V. Lopik zich in de rest van het seizoen veilig kan spelen in de 3e klasse. Wij hopen jullie dan ook allemaal weer langs de lijn te zien in 2023.