• Mark Imandt stelde - enigszins noodgedwongen - afgelopen zaterdag het jongste S.V. Lopik-elftal ooit op tegen Brederodes. Met een gemiddelde leeftijd van 21,7 jaar liet S.V. Lopik zien dat er veel potentie in deze ploeg zit. Tegen het team uit Vianen met kampioensaspiraties werd met 2-4 gewonnen.

De ontlading bij S.V. Lopik was na afloop van de wedstrijd groot. Het team heeft namelijk een uitstekende voorbereiding achter de rug, maar kampte de afgelopen weken met veel blessures. Door veel wisselingen in het team ontbrak het de eerste twee competitiewedstrijden nog aan automatismen en werd er twee keer op rij verloren. Tegen Brederodes liet S.V. Lopik zien dat er veel voetbal in het team zit.

In de eerste tien minuten creëerde S.V. Lopik een tweetal grote kansen die niet werden benut. Vervolgens liet S.V. Lopik de thuisclub het spel maken en dat vonden zij niet prettig. Via een strafschop en een rake kopbal uit een hoekschop kwam Brederodes op een 2-0 voorsprong. Patrick Broekhuizen profiteerde vlak voor rust van geklungel in de Viaanse defensie.

,,In de tweede helft bleven wij ons eigen spel spelen en nu liep het wel,” vertelde Lopik-trainer Mark Imandt, die na terugkeer in Lopik meedeelde in de feestvreugde. ,,Ardy de With benutte een penalty, waarna Patrick Broekhuizen en Jari van Ieperen de zege veiligstelden.”