• De bezoekers verrasten de thuisclub met een versterkt middenveld. Lopik kwam daardoor continu onder druk te staan en grossierde in onnauwkeurige passes. Dit voordeel verzilverden de Utrechtenaren met de openingstreffer. Daarna zakte DSVU in en kon Lopik zich herstellen. Door meer druk te zetten kwam er een aantal kansen op de gelijkmaker. Daar zorgde invaller Pieter Bijman uiteindelijk voor met een prachtig afstandsschot. De jonge Lopiker was vlak daarna weer gevaarlijk, waardoor de keeper van DVSU aan de noodrem moest trekken. Een rode kaart was het gevolg.

Lopik kreeg tegen 10 man nog een aantal grote kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. \"Winst had ons een veiligere middenmootpositie bezorgd,” merkte Lopik-trainer Mark Imandt op na afloop. \"We staan nu met acht ploegen op een positie net boven de onderste twee.”