• S.V. Lopik won met 3-0 van NiTA uit Nieuwer Ter Aa en maakt een sprong naar de veilige achtste plaats op de ranglijst.

De thuisclub had het betere van het spel, al hadden de bezoekers uit een slim genomen vrije trap kunnen scoren. Lopik-doelman Twan Schimmel stopte het schot met stijl. ,,Daarna zijn we niet meer in de problemen geweest,” vertelde Lopik-trainer Mark Imandt.

,,Thijs Beekman scoorde na een assist van Jari van Ieperen onze openingstreffer. Vlak voor rust was Kevin Thie trefzeker. Toen Jonathan Werrie in de tweede helft de marge vergrootte, vloeide de energie van NiTa wel weg. Veilig zijn we nog lang niet. Onderin staat het zo dicht bij elkaar, dat het zaak blijft om punten te pakken.”