• Doel was de euforie van de wedstrijd tegen Brederodes vast te houden. S.V. Lopik kwam echter van een koude kermis thuis en verloor op eigen veld met 0-1 van Houten. Het doelpunt viel pas vijf minuten voor tijd.

Al na drie minuten kreeg Houten een dot van een kans. De spits van Houten kwam in een 1-op-1 met keeper Twan Schimmel, maar verzilverde de kans niet. Houten liet Lopik vervolgens voetballen, dat maar weinig kansen kon creëren. Houten had vervolgens het betere van het spel. Tot twee keer toe moest een Lopikse verdediger de bal van de eigen doellijn trappen. De Lopikenaren Patrick Broekhuizen en Peter Bijman kregen op hun beurt een goede kans om het elftal van Mark Imandt op voorsprong te zetten.

,,Na een uur wist je dat de ploeg die als eerste zou scoren, ging winnen,” aldus Imandt. ,,Houten verhoogde de druk en wij namen te weinig initiatief om gevaarlijk te worden. We moesten steeds meer achteruit en toen ik mijn middenvelder Bas Landman naar de kant moest halen, sloeg Houten toe.”