• S.V. Lopik wekt sinds vorig jaar haar eigen zonnestroom op via 60 zonnepanelen. Hiermee bespaart de club elk jaar zo’n 20.000 kWh aan grijze stroom. De verduurzaming van de club kwam mede tot stand door een samenwerking met Wélektro Solar Ingenieurs uit IJsselstein.

De afgelopen jaren heeft S.V. Lopik fasegewijs haar sportpark verduurzaamd. Zo is een aantal jaar geleden gestart met het installeren van energiezuinige cv-ketels en werd het trainingsveld en een wedstrijdveld voorzien van led-verlichting. Eind vorig kon dankzij een samenwerking met businessclublid Wélektro een volgende stap in het verduurzamen van het sportpark worden gezet.

"Ons uitgangspunt bij de verduurzaming van ons sportpark was vooral de vraag hoe we met duurzaamheid de energiekosten voor de club naar beneden konden krijgen”, aldus voorzitter Robert Bakker. “Na een gesprek met Wim van Dijk van Wélektro werd ons al snel duidelijk dat zonnepanelen daar een belangrijke rol bij zouden kunnen spelen. Na een gedegen advies heeft Wélektro, samen met een aantal vrijwilligers van S.V. Lopik, 60 zonnepanelen op het dak van ons clubgebouw geplaatst. Uiteindelijk moet de verduurzaming tot een forse besparing op de energiekosten leiden en nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in de vergroening van onze samenleving en wordt er een bijdrage geleverd aan een gezonder sportklimaat.”