• Dringend scheidsrechters gezocht!

1. Nee, het hoeft niet iedere week!
    2. Nee, je hoeft geen spelregel nerd te zijn!
    3. We hebben je nodig!
    4. Ben je een jeugdspeler? Start dan met de JO7, JO8 en JO9!

Het is iedere week weer een puzzel om voor alle wedstrijden een scheidsrechter te vinden. Dankzij een kleine maar zeer gemotiveerde groep scheidsrechters lukt dat bijna iedere week wel weer. Op sommige mensen moet wel een heel zwaar beroep worden gedaan. En ook zij zijn wel eens verhinderd of geblesseerd. Bovendien leert de ervaring, dat naarmate het seizoen vordert de tekorten toenemen. Daarom zijn we dringend op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Als we 10 a 15 nieuwe scheidsrechters kunnen vinden die zo eens in de 3 a 4 weken willen fluiten is het probleem opgelost!

Als we geen nieuwe scheidsrechters kunnen vinden, zullen we niet anders kunnen dan teams zelf verantwoordelijk maken voor hun eigen scheidsrechter. En eigenlijk vinden we dat ieder team tenminste één ouder of speler moet leveren die regelmatig fluit. Ook op de senioren willen we een dringend beroep doen om bij de jeugd te fluiten.

Het hoeft dus niet iedere week!
    Nee, dat mag natuurlijk wel. Maar als we één keer in de paar weken een beroep op je kunnen doen dan wordt alles al veel makkelijker. Dan is het ook eenvoudiger om rekening te houden met wensen ten aanzien van teams en tijden. Bijvoorbeeld een wedstrijd voor of na die van je zoon of dochter. Je kunt ook opgeven welke zaterdagen je wel en niet kunt, dan houden we daar vooraf rekening mee. Scheidsrechterskleding kan S.V. Lopik voor je verzorgen!

Je hoeft geen spelregeldeskundige te zijn!
    Natuurlijk moet je wel iets van spelregels weten, maar bij Studio Sport heb je toch ook altijd commentaar, of niet? Op Studio Sport kun je zien dat ook de meest ervaren scheidsrechters er wel eens naast zitten. Fouten maken hoort erbij en niemand verwacht dat je foutloos fluit, met uitzondering van mensen die zelf te bang zijn om te fluiten. Als je goed met mensen om kunt gaan zal het leiden van een wedstrijd je ook wel lukken!

Ben je jeugdspeler begin dan met de JO7, JO8 en JO9!
    We laten nu vaak ouders fluiten, maar het is een geweldige plek om te beginnen en wat ervaring op te doen. Juist jonge scheidsrechters hebben we hard nodig! We hopen natuurlijk dat je het zo leuk vindt dat je na verloop van tijd ook hogere teams wilt fluiten. Ben je de jeugdjaren ontstegen, maar wil je liefst eerst de lagere elftallen fluiten voor je hogere teams gaat fluiten dan mag dat natuurlijk ook.

Je wilt meer?
    De KNVB organiseert regelmatig in onze regio de basisopleiding voor scheidsrechters. 7 avonden theorie en praktijk en 2 wedstrijden die je met begeleiding fluit. Dit is een prima opleiding als je clubwedstrijden wilt fluiten en de eerste stap als je voor de KNVB wilt fluiten. Voor jeugdleden zijn er speciale kortere opleidingen voor pupillen (5 uur totaal) en jeugdscheidsrechter (5 keer 3 uur).

Voor alle opleidingen geldt: S.V. Lopik betaalt de kosten, zelf zorg je voor tijd en enthousiasme. Meer informatie kun je krijgen bij Dave van den Bosch.

Je hebt dit deel van het bericht bereikt?
    Dan kun je niet anders dan je opgeven als scheidsrechter! Laat je naam achter bij Dave van den Bosch of mail naar vtz@svlopik.nl. Daar kun je ook terecht met al je vragen.