• [Update]: Fantastische afsluiting van het voetbalseizoen

14 jul 2022
  • Update: tijdens de slotdag zijn er video opnamen gemaakt. Klik hier voor de teaser van de video.

Na een voorbereiding van vele maanden was het dan zover: de slotdag van S.V. Lopik. Niet zomaar een afsluitende dag van het voetbalseizoen, maar een groot evenement met een ijzersterk programma voor jong en oud.

Een blauwe hemel en een heerlijke temperatuur. Gunstige voortekenen voor een bijzondere slotdag. En dat werd het. Zo startte de Lopikse jeugd in de ochtenduren met een tienkamp. Grote stormbanen, een echt doolhof, voetbalspelen en een waterspel onder begeleiding van de Lopikse brandweer. Tegelijkertijd speelden de senioren van S.V. Lopik het Hoge Hoed-toernooi.

De middag stond eerst in het teken van de traditionele en jaarlijkse penaltybokaal. Vervolgens speelden ons 40+-team tegen FC De Rebellen, met spelbepaler Andy van der Meijde. In eerste instantie ging het nog gelijk op, maar na een paar snelle aanvallen werd de eindstand bepaald op 4-8 in het voordeel van De Rebellen.

Hoogtepunt van de slotdag was de wedstrijd van Lopik 1 tegen FC De Rebellen. Voorafgaand aan de wedstrijd sprak burgemeester Laurens de Graaf alle toeschouwers toe en werd de aftrap gedaan door drie pupillen. Lopik 1 won de wedstrijd met 4-2.

Aansluitend werden De Rebellen en alle sponsoren van de slotdag uitgenodigd voor een dinerbuffet in de tuin van de familie Nawijn, aan de overzijde van het sportpark. Daar kon men onder het genot van een hapje en drankje nog eens napraten over de gespeelde wedstrijden.

Vanaf 19:00 uur ging het los op het sportpark van S.V. Lopik. De zomerse temperatuur maakte het mogelijk dat het eindfeest met DJ Tjeusto op het veld kon plaatsvinden. De DJ uit Oudewater draaide vanaf het balkon van het clubgebouw zijn vrolijke en opzwepende muziek, waardoor het nog lang gezellig bleef.

Een grote blijk van dank gaat uit naar Tony Haars, Léon Versluis, Wilfred Versluis, Johan van Straten en Rick Bouwman. Zij hebben een fantastische dag georganiseerd en ervoor gezorgd dat vele sponsoren zijn geworven om de slotdag mogelijk te maken. Ook een grote dank aan alle sponsoren, de vele vrijwilligers – en in het bijzonder het kantineteam – die van de slotdag een groot succes hebben gemaakt.

Ook de Rebellen hebben de dag als bijzonder ervaren. Dat blijkt uit het verslag dat zij hebben gemaakt: https://www.fcderebellen.nl/verslag/fc-de-rebellen-vs-delta-sports-95-sv-lopik-en-sv-dsov/