• Het kabinet heeft dinsdagavond 23 februari 2021 de regels voor het buiten sporten in groepsverband versoepeld. Voor jongeren en jongvolwassenen tot 27 jaar (dus voor mensen jonger dan 27 jaar) worden teamsporten vanaf woensdag 3 maart weer toegestaan. Vanaf 27 jaar blijft de huidige maatregel van kracht: slechts trainen in tweetallen met onderling anderhalve meter afstand.

Het bovenstaande betekent dat veel seniorenteams weer met hun trainingen van start kunnen gaan. We moeten nog wel even puzzelen als het gaat om de indeling van de velden. Door de avondklok zullen de trainingen namelijk om uiterlijk 20:30 uur afgelopen moeten zijn. Het streven is om volgende week maandag 1 maart alle trainers te informeren over de eventuele nieuwe indeling van de trainingstijden en de velden.

Wedstrijden tussen ploegen van twee verschillende verenigingen zullen overigens nog niet mogelijk zijn. Dit om het aantal verkeersbewegingen binnen de perken te houden.