• Weet je het nog? Het sportcomplex van S.V. Lopik is rookvrij.

    12 sep 2022
  • S.V. Lopik heeft al weer enige jaren geleden de eerste stap gezet naar een rookvrij sportcomplex. Een maatregel die past in ons streven de jeugd te beschermen tegen het schadelijk meeroken en de verleiding om te gaan roken. In dat kader attenderen we je er nog eens op dat op zaterdagen het gehele sportcomplex van S.V. Lopik tot 15:00 uur rookvrij is. Na dit tijdstip kunnen rokers alleen op het terras naast de kantine of buiten het sportcomplex roken.

    Roken past niet bij een locatie waar dagelijks sport wordt bedreven. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Door een rookvrij sportterrein tijdens onze jeugdwedstrijden en doordeweekse trainingen voorkomen we dit.

    Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vragen we rokers om rekening te houden met de genomen maatregel en buiten het zicht van kinderen en dus niet op het sportcomplex te roken. We hopen dat een ieder zich net als S.V. Lopik sterk wil maken voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.